Het laatste wat je wilt tegenkomen in je huis of restaurant zijn kakkerlakken. Ze zijn vervelend en kunnen een ware plaag vormen. Het is noodzakelijk om deze zo snel mogelijk uit je huis of bedrijf te weren. Ze kunnen namelijk ziektes met zich meenemen waar jij en je gasten last van kunnen krijgen. Daarnaast nemen deze insecten een zeer onsmakelijke geur met zich mee. Ontdek wat kakkerlakken aantrekt zodat je weet wat je moet doen om een kakkerlakkenplaag te voorkomen.

Toegang tot voedsel

Voedsel is een van de meest voorkomende redenen waarom je last krijgt van kakkerlakken. We hebben het dan voornamelijk over losliggend voedsel. Dit kunnen etensresten zijn zoals simpele kruimels van een boterham. Laat daarom nooit voedsel staan en ruim alles op. Dit scheelt dus ook voor kruimels op het aanrecht in de keuken. Zorg daarnaast dat alle etenswaren afgesloten zijn.

Voedsel van huisdieren

Ook voedsel van huisdieren kunnen kakkerlakken aantrekken. Het is daarom van belang om het eten van je huisdieren goed in de gaten te houden. Geef je bijvoorbeeld je kat te eten. Controleer of alles is opgegeten. Wees daarnaast voorzichtig met het voeren in de nacht. Zoals het klaarzetten van voedsel als je er voor een lange periode vandoor moet gaan of op tijd weg moet. Voedsel voor je huisdieren kan dus ook ongedierte, zoals kakkerlakken aantrekken.

Omgaan met afval

Wanneer je al het afval weggooit kan het nog wel toegankelijk zijn voor ongedierte. Het is daarom van belang dat ook je afval goed gescheiden wordt en daarnaast afgeschermd voor kakkerlakken. Let goed op of je afvalbakken volledig sluiten. Laat daarnaast geen afvalzakken onbeschermd buitenstaan. Leeg tijdig alle afvalcontainers en laat verder geen afvalzakken in het zicht. Op deze manier geef je kakkerlakken niet de kans om op al het afval af te komen.

Potentiële schuilplekken

Kakkerlakken houden van donkere en vochtige plekken om zich te nestelen en voort te planten. Controleer je woning of bedrijfspand op potentiële schuilplekken. Lucht daarnaast elke dag goed alle ruimtes zodat vocht niet kan intrekken in de muren en andere plekken. Let daarbij ook buiten je woning of kantoor goed. Zoals stapels met bladeren in de herfst. Veeg niet alles op een hoop maar zorg dat je al het bladafval wegwerkt. 

Kakkerlakken probleem?

Heb je last van een kakkerlakkenplaag? Kakkerlakken bestrijden is een lastige klus. Trek daarom altijd gelijk aan de bel zodra je een kakkerlak tegenkomt of sporen van kakkerlakken tegenkomt. Als je te laat reageert, kan je al te maken hebben met een plaag. In dit geval kan je het beste hulp inschakelen van de professionals zoals Bureau Plaagdierpreventie.

Pin It on Pinterest