Ook bij mannen kan het voorkomen dat men donkere kringen onder de ogen krijgt. Dit kan verschillende redenen hebben en er zijn dan ook verschillende dingen die kunnen helpen om het te verminderen.

Verminder de alcoholinname

De Nederlandse man drinkt over het algemeen bovengemiddeld veel alcohol. Terwijl het verhogen van je dagelijkse vochtinname belangrijk is, zorg er dan voor dat het de juiste soort drank is. Alcohol droogt namelijk het lichaam uit en zorgt ervoor dat kleine bloedvaten zich verwijden – waardoor die gezwollen oogwallen nog gezwollener worden. Dit punt is vooral relevant voor mannen, omdat studies hebben aangetoond dat mannen meer alcohol consumeren dan vrouwen; waardoor dit een belangrijke reden is voor wallen in de ogen van mannen. Als je de inname van alcohol vermindert, zie je al vlug een verbetering in zowel de verkleuring en zwelling van de huid onder de ogen als in je slaap.

Slaaptekort bij donkere kringen

Dit brengt ons direct bij het volgende onderdeel: slaap. Slaaptekort is een veel voorkomende oorzaak van donkere kringen. Als je zelfs twee uur na je gebruikelijke bedtijd opblijft, kunt je slapeloos worden. Door slaaptekort wordt je huid bleek, waardoor weefsel en bloedvaten van onderaf zichtbaar worden. Een ander neveneffect van slaaptekort is gezwollen oogleden. Als je slapeloos bent, kan er vocht onder je ogen ontstaan, waardoor je ogen gezwollen worden. Deze gezwollen oogleden kunnen een schaduw veroorzaken waardoor er donkere kringen ontstaan.

Verminder de inname van zout

Een verhoogde zoutconsumptie kan leiden tot het vasthouden van vocht – wat, simpel gezegd, betekent dat hoe meer zout je eet, hoe meer vocht uw lichaam opslaat. Omdat vocht zich kan ophopen in het gebied onder de ogen, is een manier om te proberen dit te voorkomen door je zoutinname te verminderen. Aardappelchips, gerookt voedsel zoals spek en zelfs ingeblikte groenten en soepen kunnen een hoger zoutgehalte hebben, dus controleer het etiket en bereid vers voedsel thuis wanneer je dat kunt.

Medische oplossingen bij de cosmetisch arts

De medische behandeling van donkere kringen onder de ogen is ook een andere weg die je kunt inslaan als je je huid wilt verbeteren. Aangezien donkere kringen onder de ogen echter vooral een cosmetisch probleem zijn, raden wij je aan om ervoor te zorgen dat je absoluut zeker weet dat je een medische behandeling voor de donkere kringen wilt voordat je verder gaat met een procedure. 

Pin It on Pinterest