De populaire tijd van sushi is de laatste jaren bijzonder toegenomen. Al in de jaren negentig was het een populair voedingsmiddel in de Verenigde Staten. Sinds het begin van de 21e eeuw is het ook deze kant op gekomen. Veel mensen smullen ervan. Maar waarom is het nu eigenlijk zo populair? We nemen dit met je door in deze blog.

De oorsprong van sushi

De oorsprong van sushi ligt in het verre Oosten. Daar werd met rijst en azijn vis langer goed gehouden. In die tijd waren er namelijk nog geen koelkasten en vriezers. Met de loop van de jaren is dit procédé verworden tot een delicatesse. Zelfs nu er voldoende technologische hulpmiddelen zijn om vis langer goed te houden, zorgen de mensen ervoor dat deze traditie van het vis bewaren behouden blijft.

Sushi is gezond

De reden waarom sushi populaire is, ligt besloten in het feit dat sushi erg gezond is, tenminste als je er niet superveel zout bij eet. Daar kun je heel veel aan doen, door bijvoorbeeld niet teveel sauzen te gebruiken, waaronder de bekende sojasaus. Deze is overigens ook in een zoutarme versie te krijgen. Daarnaast bestaat sushi uit veel gezonde producten, waaronder dus rauwe vis, groenten en rijst. Door te kiezen voor biologische ingrediënten heb je direct de meest gezonde te pakken. Het is een goed alternatief voor patat, hoewel die ook wel lekker kunnen zijn natuurlijk. 

Sushi is populair

Het feit dat sushi populair is, ligt ook aan het feit dat het populair is. Dat lijkt een beetje een tegenstelling, maar voedsel kan ook een hype worden. Dat morgen wel zeggen met sushi, want in praktisch elke stad in Nederland is er wel een sushirestaurant te vinden waar je gezellig met familie en vrienden naar toe kan. Vaak is het ook zo dat naast sushi ook andere gerechten geserveerd worden, denk daarbij aan gegrild vlees en broodjes.

Conclusie

Sushi is populair vanwege de eigenzinnige smaak, de gezonde ingrediënten en de trend die eromheen ontwikkeld is. Deze delicatesse heeft een goed imago, je kunt dus prima met je date naar een sushirestaurant gaan. Helemaal niet hetzelfde als een snackbar dus. Bij sushi bestellen dordrecht vind je de lekkerste sushi voor thuis.

Pin It on Pinterest