Het maken van sushi is een ware kunst: van het vinden van de juiste ingrediënten tot het firma oprollen van de nori. Toch is het iets wat je kunt leren. Ook is het relatief eenvoudig om zelf sushi te maken. Als je graag sushi eet, maar ook wil dat je een biologische maaltijd kunt nuttigen, dan kun je biologische sushi maken. In deze blog vertellen dat je hier het een andere over. 

Benodigdheden voor zelf sushi maken

Om zelf sushi te kunnen maken heb je verschillende benodigdheden nodig.  Je hebt om te beginnen natuurlijk de juiste ingrediënten nodig, zoals witte rijst, nori, verse vis en eventueel nog andere ingrediënten. Daarnaast heb je ook verschillende gereedschappen nodig om ervoor te zorgen dat het zelf maken van de sushi enigszins succesvol verlopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het typische sushimatje wat gemaakt moet zijn van goede kwaliteit bamboe. 

Stappenplan

Om succesvol zelf sushi te kunnen maken die je de volgende stappen door te lopen: Allereerst dient de rijst gekookt te worden en daarna voor langere periode af te koelen. Zodra de rijst is afgekoeld, kan deze gemengd worden met sushi azijn. Daarna leg je een nori op het sushimatje en je vult deze met een dunne laag rijst. Daarboven doe je een strook met verse vis, komkommer of een van de andere ingrediënten. Vervolgens rol je de nori in zijn geheel op waarna je de cilinder in kleine stukjes snijdt. 

Wat maakt het dan biologisch?

Hetgeen wat jouw sushi tot een biologische sushi zal maken, is vooral de keuze die je maakt op het gebied van ingrediënten. Door te kiezen van duurzaam geproduceerde en biologische producten, kun je stellen dat jouw sushi écht biologisch is!

Ga je liever gewoon uit eten? En wil je liever dat de sushi perfect voor jou wordt klaargemaakt? Dan adviseren wij je een bezoekje te brengen aan het sushi restaurant Sushi Station met vestigingen in Dordrecht en Hoofddorp.

 

Pin It on Pinterest