Mensen vinden het steeds belangrijker om biologische voeding te eten. Dat komt omdat dit type voeding op ecologische manieren gekweekt wordt. Als het gaat om vlees, dan is hebben de dieren een beter leven. Biovoedsel is dus een stap vooruit. Helaas is het duurder dan bioindustrievoedsel, waardoor veel mensen nog kiezen voor dit lagere kwaliteit voedsel. Hopelijk komt hier in de toekomst verandering in. Als je een producent bent van voedsel of hiervan afhankelijk bent, bijvoorbeeld omdat je het aan je dieren geeft, dan is het slim om een levensmiddelen analyse te laten uitvoeren. 

De voordelen van een levensmiddelen analyse

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een levensmiddelen analyse? We nemen ze hieronder even met je door: 

  • Opsporen gifstoffen
  • Kijken of het genetisch gemanipuleerd is
  • Opsporen ziektekiemen
  • Opsporen zware metalen 

Het is ook mogelijk om ruwe grondstoffen voor voedsel te onderzoeken. Dit laatste kan ook op locatie in het buitenland gebeuren. Zo weet je voor het transport of je daadwerkelijk de lading moet bestellen of beter even verder kunt gaan kijken. De gezondheid van je dieren hangt er immers vanaf. 

Biologisch voedsel

Wanneer we kijken naar de kwaliteit van biologisch voedsel, dan is het duidelijk dat deze veel beter is. Dat komt omdat in veel gevallen geen pesticiden worden gebruikt. Er is wel eens een test gedaan door een gezin eerst een maand geen en daarna uitsluitend biologisch voedsel te laten eten. De resultaten waren heel duidelijk, ze hadden minder gifstoffen in hun lichaam na het eten van biologisch voedsel. Helaas liggen de kosten van dit eten hoger, dat veel beter voor je is. Een strikt budget en duidelijke keuzes, bijvoorbeeld niet elke dag vlees eten en steeds de aanbevolen maximale hoeveelheid van 75 gram, zou biologisch eten mogelijk moeten maken. De hogere kosten van dit dieet zitten hem namelijk vaak voornamelijk in het duurdere vlees.

Pin It on Pinterest