Een blepharoplastiek of ooglift (ooglidcorrectie) speelt een belangrijke rol in de verjonging van het gezicht, met een directe esthetische relatie tot de wenkbrauw en de wang. Blepharoplastie van het boven- en onderooglid is geïndiceerd voor de behandeling van overtollig huid- en/of orbitaal vet. 

Hoe gaat het proces in zijn werk? 

Een preoperatieve evaluatie moet een grondige medische en oogheelkundige voorgeschiedenis omvatten, samen met een gedetailleerd cutaan- en oogonderzoek. Bij het lichamelijk onderzoek moet rekening worden gehouden met de stand van de wenkbrauwen, de ptosis van het ooglid, de stand van het onderste ooglid en de prositie van de wangen. Blepharoplastie kan worden uitgevoerd door vele operatieve benaderingen.

Wat is oog plastische chirurgie? 

Oogheelkundige plastische chirurgie houdt zich vooral bezig met aandoeningen van het ooglid, het lacrimale apparaat, de baan en de perioculaire cosmetische chirurgie. In het verleden richtte de gemiddelde oogheelkundige plastische chirurg zich vooral op de functionele disciplines, waarbij weinig chirurgen belangstelling toonden voor cosmetische chirurgie. Deze trend is veranderd; vandaag de dag voeren de meeste oogchirurgen cosmetische ingrepen uit en zijn velen gespecialiseerd in dit vakgebied. 

Het oog is een belangrijk onderdeel van de esthetiek van het gezicht en blepharoplastiek kan een vitale positieve rol spelen in de harmonie van het gezicht en de beleving van het ouder worden. Blepharoplastie is een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in het gezicht. Symptomen zoals vermoeide ogen, overtollige huid, hangende oogleden of kringen rond de ogen kunnen door blepharoplastie opgelost worden. Het kan ook worden gecombineerd met andere gezichts- en huidverjongingsprocedures, zoals wenkbrauw- of middengezichtslift, lasers of chemische huidverjonging. 

Blijf ons volgen en lees onze blogs. We houden je graag op de hoogte van verschillende behandelingen. Neem altijd contact op met je huisarts voor advies. 

Pin It on Pinterest