Er zijn verschillende soorten materiaal waar servies van wordt gemaakt. Het kan de volledige uitstraling van je restaurant beïnvloeden, dus het is noodzakelijk om hier goed over na te denken. Zo kun je bijvoorbeeld een luxe, formele sfeer creëren, of je gaat juist voor een informele sfeer met klassiek aardewerk. We helpen je op weg met de bekendste soorten en waarom je welke moet kiezen.

Porseleinen servies voor in de horeca

Porselein servies en horeca porselein zijn beide termen die worden gebruikt om te verwijzen naar serviesgoed gemaakt van een fijne deeltjesklei. Porseleinen servies is zeer duurzaam en niet-poreus. De meeste porseleinen serviezen zijn oven- en magnetronbestendig. Chinees porselein met een vleugje zilver, goud of platina moet niet in de magnetron en wasmiddelen met citroengeuren kunnen ook hun metalen accenten beschadigen. Porselein heeft meestal een meer formele uitstraling waardoor het de beste keuze servies is voor formele eetgelegenheden, hoewel het ook gebruikt kan worden voor alledaagse maaltijden. Straalt jouw restaurant luxe en klasse uit? Dan is dit misschien wel de beste keuze.

Servies gemaakt van aardewerk

Aardewerk is keramiek dat is geglazuurd en gebakken. Het is vaak goedkoper dan andere soorten serviesgoed en wordt meestal gebruikt voor handgeschilderde ontwerpen. Ze zien er vaak dik uit en voelen rustiek aan. Aardewerk is niet zo sterk en duurzaam als andere soorten serviesgoed en is gevoelig voor afschilfering. Laat het niet onder water staan omdat het de vloeistof zou kunnen absorberen. Hoewel veel geglazuurd aardewerk veilig is voor de afwas en kan worden gebruikt in de magnetron, moet je er nog steeds voorzichtig mee zijn.

Servies van glas

Servies van glas is op zeer hoge temperatuur is gebakken, zodat het niet poreus en extreem duurzaam is. Het glas is vaatwasmachinebestendig en magnetronbestendig. Door zijn duurzaamheid is het ideaal voor kinderen of voor gebruik buitenshuis.

Pin It on Pinterest