Wanneer je het belangrijk vindt dat chocolade op een eerlijke manier gemaakt wordt en biologisch is, dan is het slim om chocolade te bestellen bij chocolade-paradijs.nl. Ze zorgen ervoor dat de cacao die ze gebruiken voor de chocolade een certificering heeft waarbij duidelijk is dat het om eerlijk verbouwde gaat. Wanneer deze certificering gebruikt wordt, het zogenaamde UTZ-certificaat, dan voldoen de boeren aan de normen: goede de werkomstandigheden voor de werklieden, milieuvriendelijke landbouwmethoden en de productie van excellente cacao. We vertellen je hieronder meer over de mogelijkheden. 

De mogelijkheden als het gaat om chocolade

Chocolade is natuurlijk meer dan alleen een letter of een reep, je kunt er van alles van maken, bijvoorbeeld bonbons of logo chocolade. Dit laatste is erg grappig, want dan kun je dus je logo van je bedrijf of organisatie erop laten maken door chocolade-paradijs.nl. Dat is een interessante cadeau voor een zakenrelatie of verjaardag.

Wat dacht je van een foto of leuke tekening, de laatste bijvoorbeeld door een kleinkind gemaakt? De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos op dit punt. 

Waarom is fairtrade belangrijk?

Het is erg belangrijk dat chocola op een eerlijke manier gemaakt wordt, maar wat bedoelen we daar nou precies mee? De feiten zijn, dat van alle cacaoboeren in de Ivoorkust, het grootste deel, wel zo’n 60%, in armoede leeft. Deze mensen worden ook niet echt oud, gemiddeld 51 jaar. Daarnaast is cacao een bijzonder kwetsbaar gewas, er gaat wel tot 40% verloren van de oogsten, met name door ziekten. Het is dus belangrijk dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun gewassen, omdat wanneer (te) lage prijzen aangehouden worden ze simpelweg niet kunnen overleven.

Het is belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld. Door de kiezen voor biologische chocolade, die daarnaast fairtrade is, deze twee zaken gaat vaak hand in hand, zullen de omstandigheden voor de boeren en hun families ten goede veranderen. 

Pin It on Pinterest